2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Paaiškėjo daugiau detalių apie Christinos Aguileros kelionę į Ruandą




Pagaliau paaiškėjo daugiau dalykų apie Christinos Aguileros šios vasaros vizitą Ruandoje. Ji buvo skurstančiose Gvatemalos kaimuose, drebėjimų siunokotame Haityje, o dabar svečiavosi ir Ruandoje, kur 1994 metais buvo išskersta apie 800 000 tūkstančių gyventojų kaimyninės Kongo Demokratinės Respublikos. 

Su Pasaulio Maisto Programa vykusi į šią kelionę Aguilera pasakojo, kad dar tebėra sukrėsta skausmo ir netekčių liudyjimais pamatytais Afrikos vaikų ir moterų akyse. "Toks jausmas, kad aš vis dar ten su jais toje stovykloje." 

Kaip kilo šios kelionės tikslas?

Ch. A.: Pasaulio Maisto programa rūpinasi, kad skustantys būtų pavalgę, kad jie gautų pradinį išsilavinimą, kad galėtų gyvenime ko nors pasiekti. Maistas - yra kiekvieno žmogaus būtinybė, todėl noriu prie to prisidėti.

Kaip Jus paveikė tai, ką pamatėte?

Norite pamatyti šypseną? Iš tikrųjų tie vaikai neturi gimtadienių kaip mes Amerikoje, jiems ši diena buvo ypatinga. Jų tėvai rūpinasi jų išlimu, o ne staigmenomis, tai suprantate, koks tai pasaulis.

Tai reakcija nustebino?

Žinote, tai padeda suvokti, kad nori likti tose žemėse ir padėti tiems žmonėms, kadangi supranti, kad tavo pastangos nenueina perniek.

Tai turi įtakos jūsų muzikai?

Be jokios abejonės kad taip, ir viskas turi įtakos, bet čia ypatingai daug. Tai buvo kažkas tragiško, įkvėpiančio ir jaudinančio.

Tai Jūs grįšite ten atgal?

Norėčau. Yra vietų, kur taip pat reikia padėti, bet aš jaučiu, kad dalis manęs pasiliko Ruandoje. Dieve, kiek dar daug reikia padaryti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą