2014 m. gegužės 1 d., ketvirtadienis

Ir dar kartą apie Christiną Aguilerą ir jos albumą "Bionic"




Taip, dar kartą apie Christiną Aguilerą ir „Bionic“ albumą. Garsus ir populiarus žurnalas „Attitude“ vėl prakalbo apie albumą „Bionic“ recenzijos forma. Vėl buvo svarstoma, kodėl šis albumas „neprasimušė“ į rinką ir ne tapo hitiniu albumu. 

Christina Aguilera yra fenomenas, nes nuo 2006 metų ji neišleido nė vieno hitinio albumo, tačiau iki šios dienos ji laikoma diva. Tai lėmė dalyvavimas projekte „The Voice“, gyvi pasirodymai, stiprūs hitai su Pittbul, Meroon 5 ir paskitinis hitas – „Say Something“. Daina „Your Body“ iš albumo „Lotus“ netapo pardavimu lydere, tačiau tai buvo ir tebėra internetinio pobūdžio hitas.

Paskutinį kartą apie šį albumą buvo kalbama 2013 metų lapkritį, kai jį norėta sugrąžinti į topą, protestuojant prieš naująjį Lady Gaga albumo pasirodymą. Tiesą sakant, pavyko, albumas iš 200osios kažkelintosios vietos grįžo į 30–uką, tačiau neilgai. Gerbėjai buvo nusitaikę prieš Gagą, nes daugelis Bionic laikė nesėkmingu dėl kaltinimu, jog Aguilera plagijuoja Gagos įvaizdį. Dar tais pačiais metais Christina Aguilera ir Lady Gaga uždainavo scenoje kartu, taip parodydamos, kad nėra jokio karo.

Žurnalas, apžvelgdamas Bionic, tvirtino, kad šis Aguilera tikra chameleonė, persikūnijimo meistrė. Bionic – tai tikrai puikus albumas, demonstruojantis savą stilių, protingą idėjinį popsą ir futuristinį stilių, bet čia pat pabrėžia, kad albumo seka nesutvarkyta, o komercinis judėjimas buvo nekryptingas ir apleistas. Geriausios dainos įėjo tik į Deluxe albumo versiją, balandžių sangrūda albumo viduryje, šiurkščiosios dainos – priekyje. Hitai ir potencialūs hitai taip ir liko neiškelti iš albumo.

Recenzentai išskyrė tokius hitus kai Ladytron kartu su Aguilera sukurtą „Birds of Prey“, kuris buvo Deluxe versijoje – tai daina šedevras, tačiau taip ir liko palaidota. Viename iš rašytų recenzijų buvo minima, kad būtent Aguilera norėjo šios dainos kaip pirmojo singlo, o ne „Not Myself Tonight“, kuris patyrė komercinę nesėkmę, nors taip pat turėjo savito parako.


Nors albumą sudaro 23 dainos, tačiau būta dainų, kurios taip ir neįėjo į albumą, galbūt vieną dieną jas pavyks išgirsti. Viena iš tokių dainų būta „Kimono Girl“, kurią padėjo kurti ir įrašinėti Ladytron.

Recenzijoje minėta SIA, kuri sukūrė daugelį šio albumo baladžių, viena iš jų buvo baladė „You Lost Me“ – tai nutiko dar prieš SIAI dirbant su pačiomis ryškiausiomis šiuo metu atlikėjomis, o ir kitos baladės galėjo būti potencialiais hitais.


 Albumas stebina eksperimentiniu Aguileros balsu – kai kur jis pilnas elektros, prislopintas, visiškai kitoks, nei ankstesniame albume – tai žymi atlikėjos nepaprastą potencialą. Dar viena ryškiausių šio albumų hitų galėjo būti su ciniška repere Niki Minaj sukurta daina „Woohoo: 


Bionic nesėkmė, kaip įvardija recenzija, pagrindinė yra komercija ir tai, kad pati Christina Aguilera, kuri taip ilgai ir su idėja dirbo prie šio albumo neturi „savų vadžių“ bei negali valdyti komercijos, negali išsirinkti hitų, singlų – sutartis įgalioja tai daryti įrašų kompanijos vadovus. Lygiai tas pats nutiko ir su albumu „Lotus“. 

Naujojo albumo belaukiant, galime tik tikėtis, kad Aguilera pasirinks kitą įrašų kompanija ir pati imsis komercinės iniciatyvos, nors ji pati yra ne kartą teigusi, kad ji kuria ir dainuoja ne komercijai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą