2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

"Lotus" apžvalga iš "Lietuvos ryto"


Pridedu, mano nuomone, pusėtiną albumo "Lotus" apžvalgą, kurią parašė Ramūnas Zilnys. Nesu tikras, ar jis tinkamai įsiklausė į dainų tekstus, nes jis kažkodėl nerado per daug jaudinančių "Beautiful" ar "Dirrty" tekstų ir ritmų, tačiau nuomonė yra nuomonė ir ji yra įdomi. Pridedu:

"Christina Aguilera turi ką įrodyti. Kadaise į svaiginančias aukštumas pakilusi amerikiečių dainininkė prieš dvejus metus susimovė albumu „Bionic“, dėl kurio buvo apkaltinta pigiu bandymu kopijuoti Lady Gagą. Naujas diskas „Lotus“ - bandymas atgauti dalį ankstesnės šlovės ir autoriteto. 

Žingsnis keliu, kuriame karjeros laiptais nusiritusiai atlikėjai labai padėjo grupė „Maroon 5“ - su Christina jos įrašytas hitas „Moves Like Jagger“ pernai tapo vienu populiariausių planetoje.

Tos dainos šiame albume nėra, bet yra gera žinia vyrams. Lankstinuke, laikantis tradicijų, yra nuotraukų, kuriose Christina - beveik nuoga. Tiesa, daug šešėlių ir „fotošopo“ - matant jos dabartines nuotraukas iš renginių, atrodo, jog albumo dizaineriai „nukirpo“ bent dešimt kilogramų.

Kažkuo šio albumo istorija primena Robbie Williamso pastarųjų metų viražus. Kaip ir Robbie, Christina bandė eksperimentuoti (jos atveju - su džiazu ir elektroniniu popsu), kol prisižaidė ir suprato, kad reikia susigrąžinti prarastas pozicijas.

Kaip ir Robbie, ji tai daro, įrašydama paties komerciškiausio skambesio albumą savo karjeroje. Vien tai, kad nagus prikišo švedų hitų mašina Maxas Martinas ir duetą su Christina įrašęs dainininkas Cee Lo Greenas, sako daug.

Užuot radikaliai keitusi stilių, Christina nusprendė rinktis „visko po truputį“ požiūrį. Žia yra ir nelemtų Lady Gagos šešėlių („Your Body“), ir akimirkų, kai dainininkė pademonsturoja visas savo tikrai įspūdingo balso galimybes (kone išsiplėšia gerklę dainoje „Red Hot Kinda Love“) ir fantastiškai stiprių baladžių („Blank Page“), na, ir visiškai blankių nesąmonių („Let There Be Love“).

Žinoma, nerasite nieko tokio jaudinančio kaip „Beautiful“ ar pulsuojančio seksu kaip „Dirrty“, bet gal ir nebuvo verta tikėtis. Kaip vokalistė, Christina niekada nebuvo praradusi formos. Kaip į mados ir laikmečio dešimtuką pataikanti žvaigždė, pozicijas ji prarado, bet šis albumas - pakankamai melodingas ir „popsinis“, kad surastų daug tokios muzikos norinčių ausų. Dalyvavimas JAV TV šou „Balsas“ grąžino Christinai dalį simpatijų, tad užmaršties bijoti jai nereikia. Bent jau kol kas.

Įvertinimas - 7 iš 10."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą